Prijava

Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Croatian Belarusian Bulgarian Czech English French German Hungarian Italian Norwegian Polish Romanian Russian Serbian Slovak Slovenian Spanish Swedish Ukrainian

Na samo par kilometara od gradske vreve, na pitomoj obali ispod hlada bogatog mediteranskog zelenila, smjestila se Pješčana Uvala – naselje sa izuzetno bogatom turističkom i ugostiteljskom ponudom. Izvorno nastala kao mirna rezidencijalna oaza za stanovnike Pule, danas je Pješčana Uvala gotovo u potpunosti orijentirana na turizam.Smještena je na kraju dugog Verudskog kanala od pamtivijeka dobro zaštićenog od svih vjetrova, te se blago  stepenasto spušta prema jugozapadu cijeli dan okupana toplim suncem. Na brežuljcima iznad nje i u samom kanalu pronađeni su vrijedni arheološki lokaliteti, kao  i na obližnjem otoku Veruda, poznatom pod imenom Fratarski otok, gdje je se nekad nalazio franjevački samostan i crkva a danas je omiljeno mjesto odmora i relaksacije stanovnika Pule.

Turistička ponuda je ovdje uistinu bogata. Pješčana Uvala je dom Marine Veruda, jedne od najbolje opremljenih marina na Jadranu, sa 650 vezova na 18 molova i još 250 na suhom molu. Osim nebrojenih apartmana, soba, nekoliko manjih hotela, zatim barova, trgovina i slastičarnica, Pješčana Uvala je zacrtana na gastronomskoj karti po njenim restoranima, od čega su čak 2 proglašena najboljima u Hrvatskoj. Ono što Pješčanu Uvalu čini toliko posebnom jest odlična ponuda na idiličnoj lokaciji smještenoj tik uz Pulu, što njenim posjetiteljima daje najbolje od svijeta – miran relaksirajući odmor uz izbor mnoštva događanja te kulturnih i povijesnih zanimljivosti.

View the embedded image gallery online at:
https://villa-mira.com.hr/pjescana-uvala#sigFreeId076a208c66